אסם-נסטלה היא קבוצת מזון ישראלית המייצרת ומשווקת מגוון רחב של מוצרים בסטנדרטים הגבוהים ביותר. במבה, ביסלי, פתיתים, שקדי מרק, קטשופ, טבעול ומטרנה הם רק חלק קטן מהמותגים המוכרים והאהובים של הקבוצה, אותם אפשר למצוא בכל בית בישראל. בשנות ה-90 החלה שותפות אסטרטגית בין אסם לנסטלה, ענקית המזון העולמית, שהתחזקה עד למיזוג שתי החברות בשנת 2016. כיום אסם הינה חלק בלתי נפרד מנסטלה, דבר המציב אותה לא רק בחזית תעשיית המזון הישראלית, אלא גם בשורה הראשונה של יצרניות המזון העולמיות.
בין דפי ההיסטוריה של הקבוצה משולב סיפורה של המדינה כולה. אסם הוקמה בשנת 1942 כגוף לשיווק משותף של מפעלים לייצור אטריות בישראל, כשמאחוריה עמדו שבעה תעשייני מזון: אויגן פרופר, ד"ר פרנץ קליין, יעקב לורש, עזריאל ויל, שמשון וילמסדורף, משה קצמן ואליהו חרפק. "שבעת המופלאים", יחד עם אלפי העובדים לאורך השנים, הם שהצעידו אותה קדימה והפכו את השם "אסם" לשם נרדף לאיכות, טעם, בריאות והנאה.
הפעילות הגלובלית של הקבוצה החלה בשנת 1959, מתוך רצון לאפשר לקהילות יהודיות ברחבי העולם לאכול מזון כשר. עם השנים הפעילות הלכה והתרחבה, וכיום תחומי הפעילות העיקריים מנוהלים באמצעות חברת Osem USA, הפועלת בארה"ב ומשווקת מוצרי מזון כשרים ומוצרים ללא גלוטן תחת המותג Gratify, על בסיס הניסיון הרב שצברה הקבוצה לאורך השנים בהן ייצרה מאפים ללא גלוטן. כיום, Osem USA משווקת בהצלחה רבה את המותג במבה למאות נקודות מכירה בארה״ב.