מאז הקמתה בשנת 1942 פועלת אסם-נסטלה לחיזוק וקידום ענף המזון בישראל, וסיפורה מקפל בתוכו את הסיפור של המדינה כולה: הירתמות להוויה החלוצית; קליטת עולים חדשים, בכל התקופות ומכל העליות; קידום אזורי פיתוח והגדלת מקורות התעסוקה בפריפריה; תרומה לייצוא וייצוג התעשייה הישראלית ברחבי העולם; יזמות, פריצות דרך ופיתוחים עצמאיים; מגוון של מוצרים איכותיים אותם ניתן למצוא בכל בית ועל כל שולחן בישראל.
אסם נולדה וצמחה על יסודות העבודה הקשה. שבעת מייסדיה: אויגן פרופר, ד"ר פרנץ קליין, יעקב לורש, עזריאל ויל, שמשון וילמרסדורף, משה קצמן ואליהו חרפק, החליטו להתאחד ולהקים גוף לשיווק משותף של בתי חרושת לאטריות. יחד עם אלפי העובדים לאורך השנים, הם הפכו את השם ״אסם״ לשם נרדף לאיכות, טעם, בריאות והנאה, והצעידו את החברה אל חזית תעשיית המזון הישראלית והעולמית.