טבעול היא החברה המובילה בפיתוח, ייצור ושיווק מוצרי מזון מן הצומח.
החברה, אשר נוסדה בשנת 1985 כחלוצת המגמה העולמית להפחתת צריכת הבשר, הוקמה על ידי חברי קיבוץ לוחמי הגטאות גזי קפלן וד"ר מיכה שמר, ששמו לעצמם מטרה לתת מענה לצרכנים המעוניינים בתזונה מאוזנת ומגוונת ללא בשר. בפעם הראשונה יכלו צרכנים ליהנות ממוצרי מזון מוכנים מן הצומח בעלי טעם ואיכות מעולים, בחווית אכילה הדומה לזו של אכילת בשר. הבחירה בסויה, המכילה כמות גבוהה של חלבון, בשילוב עם פיתוחים טכנולוגיים, הביאו ליצירת פטנט פורץ דרך.
בשנת 1995 רכשה אסם-נסטלה 50% מהחברה והקימה את קבוצת טבעול, ולאורך השנים הגדילה את אחזקותיה ל-100%.
ההצלחה של טבעול הייתה יוצאת דופן ובעקבותיה הורחבה הפעילות לחו״ל, כאשר טבעול נחשב למותג הישראלי הראשון שהצליח לפרוץ את גבולות הארץ. כיום נמכר המותג ברוב מדינות אירופה תחת השם Garden Gourmet. לאורך השנים הורחבה הפעילות של טבעול למגוון רחב של מוצרי מזון טעימים ומזינים כולל מוצרי ירקות, ארוחות מוכנות, רכיבים צמחוניים לבישול ועוד, ומוצריה משתלבים בתפריט יומי בריא ומאוזן.
החדשנות ופריצות הדרך הטכנולוגיות היו מאז ומתמיד חלק בלתי נפרד מה-DNA של טבעול. נסטלה, שהבחינה במגמות גלובליות להפחתת צריכת בשר וזיהתה את הפוטנציאל הגלום בקטגוריה, השקיעה וממשיכה להשקיע בפעילות הגלובלית כמנוע צמיחה עיקרי עבור החברה. בהמשך לכך, מפעל טבעול עבר בשנת 2023 למפעל חדש בקריית גת.
מייסדי טבעול הבינו שככל שיותר אנשים יאכלו מזון מן הצומח - כך העולם יהיה טוב יותר. הבנה זו תקפה גם היום, והיא מהווה חלק בלתי נפרד מפעילותה.