באסם נסטלה מתחוללת מהפיכה של ממש במטרה להפחית את טביעת הרגל הפחמנית וההשפעה הסביבתית של הפעילות שלנו.
בשנים האחרונות, מול משבר האקלים המתפתח, ולצידו חשש ממשבר מזון בעולם, מתמודדת תעשיית המזון עם אתגרים רבים בניסיון לשמור על כדור הארץ שלנו. בין המשימות: גידול של יותר ירקות ופירות בפחות משאבים, העברת התוצרת בתחבורה פחות מזהמת, צמצום פליטת גזי חממה לאוויר וטיפול נכון בפסולת - הכול כדי להפחית את ההשפעה הסביבתית המזיקה שעלולה להיות לשרשרת הייצור.
במסגרת זו, נקבעו באסם נסטלה יעדים שנתיים להפחתת הטביעה הפחמנית שאותם מטמיעים בתהליכי הייצור, במקורות הרכש ובבחירת חומרי הגלם ובפיתוח האריזות.
איך זה נראה בשטח? במקום להטמין פסולת תעשייתית מעבירים למיחזור, את האריזות מחליפים בחומרים שאפשר למחזר ועל גגות מפעלים מתקינים פאנלים סולאריים. במקביל ממשיכים לפתח פתרונות לתחליפי בשר וצמצום בזבוז מזון.