כדי למנוע מפלסטיק להגיע למטמנות, לים ולנתיבי מים, הצבנו לעצמנו יעד המתייחס לאריזות המוצרים שלנו - עד שנת 2025, 100% מהאריזות יהיו מתאימות למחזור או לשימוש חוזר.
לצורך השגת היעד, נבחן את השימוש הנוכחי שלנו בחומרי אריזה ונעדיף להשתמש בחומרים שניתן למחזר. כך, נימנע משימוש באריזות מורכבות אשר מקשות על תהליכי המחזור בסוף מעגל החיים של המוצר ונעדיף אריזות בעלות השפעה סביבתית נמוכה יותר המורכבות מחומר אחד.
מטרת העל שלנו היא להצליח לסגור מעגל מושלם משלב עיבוד חומרי הגלם ועד לסוף חיי המוצר, ללא הטמנה בקרקע של חומרי גלם או אריזות. כדי לקדם תהליך מחזור מקומי של פלסטיק, הפסקנו לחלוטין להשתמש ב-PVC לייצור המדבקות החיצוניות של אריזות המוצרים ובשנת 2023 נפסיק את השימוש ב-PS וב-PETG בכל מוצרים שלנו. במקביל התחלנו להשתמש בפלסטיק ממוחזר באריזות השרינק שלנו.
כדי להצליח במשימה אנחנו זקוקים לעזרה שלכם
על כל מוצרי אסם מופיעות הנחיות למחזור וסימון של הפח הרלוונטי לכל אחד ממרכיבי האריזה:
מבין מוצרי אסם-נסטלה ניתן להשליך לפח הכתום את כל אריזות מוצרי המאפה, החטיפים, הרטבים, מטרנה, העוגיות והקרקרים, למעט ההחרגות הבאות:
- דגני בוקר – רק השקית נכנסת לפח הכתום. קופסת הקרטון יש להשליך לפח הכחול.
- נסקפה, גרבר ורוטבי פסטה – רק המכסה נכנס לפח הכתום, את צנצנת הזכוכית יש להשליך לפח הסגול.
- ערגליות ומארזי פתי בר בקופסת קרטון – רק השקית הפנימית נכנסת לפח הכתום, את קופסת הקרטון יש להשליך לפח הכחול.
- עוגת הבית – רק האריזה לפח הכתום, את תבנית העוגה יש להשליך לפח הכחול.
לפח הכחול יש להשליך אריזות נייר וקרטונים דקים, בכללם: אריזות קמח תופח של אסם, אריזות קרטון של דני הבוקר, אריזת הקרטון של הערגליות ותבנית הנייר של עוגת הבית.
לפח הסגול יש להשליך צנצנות זכוכית כגון: צנצנת נסקפה, צנצנת גרבר ורוטבי פסטה.
רוצים לדעת עוד על כלכלה מעגלית באסם נסטלה?
לכתבה המלאה ב-Ynet